de setembre 20, 2009

Memòries del viatge

El mes de juliol va arribar a les llibreries el volum “Memòries del viatge”, una compilació d’ articles dirigida pel profesor Martí Marin, editada per Cossetània amb el suport del Mhic i el Memorial Democràtic. El llibre aborda diversos aspectes de la immigració interior a Catalunya. Martí Marin ofereix una hipòtesi quantitativa sobre el volum d’ aquest moviments. Ivan Bordetas, aborda les característique del desplaçament dels migrants. Imma Boj i Jaume V. Aroca aportem noves dades entorn a la política de repressió de la immigració; Javier Tebar aborda la integració dels migrants en el món del treball; Amadeu Ferrer parla de l’ habitatge i Martí Marin tanca amb una descripció dels mecanismes d’ integració social.


Es un llibre modest, però el cert es que, després dels treballs publicats a la dècada dels 70, pocs productes editorials s’ han centrat en aquesta etapa de la història de Catalunya des d’ aquesta perspectiva.

Pel que fa a la nostre aportació, de fet algun material que s’ hi recull ja s’ ha quedat una mica antic. D’ aquí a un temps publicarem un nou article amb noves dades.

La foto de la portada es de Tomàs Riva, el nostre amic, mort fa ja quatre anys. Un dia explicarem la historia d’ aquest gran home. Hi ha una web (en italià) consagrada a ell que si voleu podeu consultar

www.tomasriva.org/