de gener 21, 2010

Més feina, més preguntes



Quinze dies de vacances consagrats en la mesura del possible a treballar. Hem acabat (quasi) l’ article de Ah i hem estat de visita al Archivo de Indianos de Colombres (Asturias) a on vam trobar la foto de Manuel Ferrol que il.lustra aquest post. La resta del temps, tancats en arxius de Barcelona, amb la família i els amics (i I. treballant!!!). De tot queden més preguntes que respostes: creix la idea de que la repressió de la immigració tenia més a veure amb la discriminació que amb la contenció de la deserció del camp cap a la ciutat en la que, tal vegada sí hauria esta d’ acord el programa falangista. Un punt de coincidència tàctica? Tot per les classes mitges!!!! I una evidencia ja contrastada: tot va començar molt abans del que no ens pensàvem sense el permís, inicialment, dels que manaven a Madrid. La “mula” (Acedo) va ser clau.

Per acabar, una petita juguesca: la provocació del migrari en forma de ppt que hem enviat als amics. ( i que hem deixat a dalt de tot del blog).

PD: Un dia ens haurem d' ocupar del que ha passat als arxius històrics d' aquest pais. Molta memòria històrica però molt, molt poc rigor documental. Quin desastre!!!!!!